Kinga Apartman Keszthely
Keszthely-kertváros legszebb részén, a Balaton és Hévíz mellett, található a Kinga Apartman.
A családbarát apartman egész évben kedvező árakkal várja kedves vendégeit.
Magyar English Deutsch
Apartman | Galéria | Keszthely | Hévíz | Látnivalók | Strandok | Programok | Megközelítés | Kapcsolat
Nyár
Ősz
Tél
Tavasz

Strandok

Keszthely városi strand

Közvetlen a városközpont alatt, a hajóállomástól délnyugati irányban található fürdő hosszan elnyúlik a Balaton-partján.

Keszthely "libás strand"

A város keleti szélén, az új vitorláskikötő mellett található a sokak által kedvelt egykori ingyenes fürdőhely.

A strand minőségét a bíráló bizottság 2006-ban "kékhullám zászlóval" ismerte el.

Gyenesdiás

A Diási strand a környék egyik kedvelt strandja, ahol éttermek, büfék, sportszerkölcsönzők, óriáscsúszda, strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, strandfoci-, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya (mely a Balatonon az első), streetball-pálya, asztalitenisz, újdonság a petang pálya, továbbá egyéb strandi szolgáltatások, tágas napozófelület - melyet árnyas fák öveznek -, és egy ingyenes autóparkoló teszi vonzóvá.

Vonyarcvashegy

A hat hektár területű strandot jól gondozott pázsit borítja, mintegy negyed részén kellemes árnyat adó lombos fák vannak. A közvetlen parti rész nagyon kedvelt a homokos felület miatt.

A fürdési lehetőség mellett különböző üzletek, vendéglátóegységek, kölcsönzők bővítik a szolgáltatásokat. Így több más mellett játszótér, minigolf, kölcsönözhető vizibicikli, csónak, vitorlás, szörf és zártpályás vizisí áll a vendégek rendelkezésére.

A pénzért bérelhető kabinok mellett díjtalanul használható öltözők is vannak.

Balatongyörök

Kíváló természeti adottságok jellemzik a györöki strandot, s amit a helyiek hozzátettek, attól még vonzóbb lett. A főúttól messze nagy előny a jó levegő. A strand medrét tavalyelőtt tisztították, folyamatosan locsolt pázsiton árnyas és napos területek váltják egymást, játszótér, gyermek medence, csúszda, röplabdapálya, tenisz, szörf, csónak, vizi-bicikli kölcsönzés, mind-mind elegendő sportolási, mozgási lehetőséget biztosít a nyári hónapokban.

A strandon évek óta szervezett szörf és vitorlásoktatás folyik. A gyermek animáció 2006-ban már harmadik évben működött sikerrel. Júliusban, augusztusban minden hétre több szórakoztató program esik. Kultúrális programokon nincs belépődíj, mivel a legtöbb szabadtéren történik. Rendszeresek a felnőtteknek, a fiataloknak, gyermekeknek rendezett teniszversenyek, szörf-vitorlásversenyek, mozdulj Balaton sportesemény. Kiterjedt vendégkörének és a PR munkának köszönhetően időnként nemzetközi szörfbajnokságot szerveznek.

Hévíz tó-fürdő

A tó gyógyhatása a víz kémiai összetételének, hőfokának, a víztömeg lassú mozgásának, a felkavarodó tőzegnek, iszapnak köszönhető.

Az itteni víz elsősorban reumás és mozgászervi megbetegedések kezelésére alkalmas, de minden kúra előtt célszerű kikérni az orvos javaslatát, szakvéleményét. A tó vizének minél hatékonyabb kihasználása érdekében épült a korszerű Termálfürdő és az Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórház.

Kehidakustány

A 4 hektáron elterülő strandfürdőben 2.600 m2 vízfelület, fedett és szabadtéri élményfürdővel, hullámmedencével, gyermekpancsolókkal, pezsgőszigettel, szauna oázissal, pool bárral, salátabárral csábítja a fürdőzés szerelmeseit. Három emeleten átriumos mediterrán belső ad otthont az országban egyedülálló, 93 m hosszú csőcsúszdának, mely hang- és fényeffektusokkal ejt ámulatba.

Zalaszentgrót

A Szent Gróth Termálfürdõ a Zala völgyében, a "TERMÁLVÖLGY"-ben, a folyó partján lévõ 33 hektáros ligeterdõben, szõlõdombok lábánál, ipari üzemektõl, nagy forgalmú utaktól távol, a természet ölében a várostól északra fekszik.

A fürdõ 2001-ben nyitotta meg kapuit a vendégek elõtt, 2003-ban készült el a négy medencét magába foglaló egész évben üzemelõ fedett épület, pihenési, felüdülési és szórakozási lehetõséget nyújtva minden korosztály számára.

A környék változatossága és szépsége valamint a fürdõ igényes kialakítása egyaránt vonzza mind a hazai, mind pedig a külföldi látogatókat.

A teljes kikapcsolódást nem csak a kellemes termálvíz, a festõi környezet és a tiszta levegõ, hanem sportlétesítmények - teniszpályák, foci, és strandröplabda pálya, játszótér, lengõteke és a fürdõ területén lévõ három horgásztó is elõsegíti.

Jelenleg 4 szabadtéri (két ülõpados, egy úszó és egy gyermekmedence), 4 fedett medence (egy ülõ, úszó- és egy tanmedence, a gyermekeknek pancsoló) valamint egy csúszdás élménymedence várja a vendégeket. Létesítményünkben a teljes vízfelület jelenleg több mint 1.100 m2.

Zalakaros

Az elismert gyógyvíz legjobb hatása a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében igazolódott.

A fedettfürdő egész évi nyitvatartása mellett a termálstrand szezonálisan üzemel, ahol a medencék nagy kiterjedésű szépen gondozott park övezi.

Ki-ki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4000 m2 vízfelületű medencék közül.

A gyógyulni vágyók a 32-36 C-os gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a feszített vízfelületű sportmedencét és az 1999. márciusában Magyarországon elsőként megnyitott fedett élményfürdőt választhatják. Az élményfürdő 10 db. különböző vízi attrakcióval, a kellemes hangulatot árasztó miliőjével igazi vízi kalandot nyújt.

Az igényesen kialakított gyógycentrumban a gyógyvizes ülőfürdő a CO2 befúvással pezsgőfürdő, termálmedence és jacuzzi medence áll vendégeink rendelkezésére. Vízgyógyászati kezelések: vízalatti sugármasszázs, súlyfürdő, szénsavfürdő.