Kinga Apartman Keszthely
Keszthely-kertváros legszebb részén, a Balaton és Hévíz mellett, található a Kinga Apartman.
A családbarát apartman egész évben kedvező árakkal várja kedves vendégeit.
Magyar English Deutsch
Apartman | Galéria | Keszthely | Hévíz | Látnivalók | Strandok | Programok | Megközelítés | Kapcsolat
Nyár
Ősz
Tél
Tavasz

Hévíz

A Hévízi Tó gyógyhatása már a római korban is ismert volt. A fürdőváros megszületése azonban csak 1795-re tehető, amikor Gróf Festetics György a térség nagybirtokosa felépítette a fürdőházakat. Ezzel egyidejűleg megkezdődtek a gyógyterápiás kezelések. A város fő vonzerejét a termál vízű tójának köszönheti mely a maga 4,4 ha-os nagyságával a világon egyedülálló. Az egész évben látogatható fürdőt a 38m mélyről feltörő hőforrás táplálja, melynek következtében a víz hőmérséklete nyáron 33-35C° télen 23C°.

A tó vize gáznemű anyagokban gazdag: kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat tartalmaz. A gázok a bőrön át felszívódva közvetlen kémiai hatást fejtenek ki. Serkentőleg hat a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy, az agyalapi mirigy és az ivarmirigyek működésére, hatására az alvás képessége, ennek következtében pedig a közérzet javul. Radioaktivitásának köszönhetően a csontritkulásos tünetek enyhülnek, mert fokozza a csontképző sejtek működését.

Gyógyvíz javallatok és ellenjavallatok:

Javallatok:
Krónikus degeneratív izületi és gerincbántalmak:
-nem gyulladásos eredetű izületi és gerincbántalmak
-Spondylosis
-Spondylarthrosis
-Osteochondrosis
-Bechterew kór (SPA)
-Discopathia
-Ostoporosis

Izületi gyulladások aktív lefolyású állapota után:
Ideg-izom, ín, és nyálkatömlőgyulladás
-Idegfájdalommal járó idegbántalmak, isiáz
-Baleseti és ortopédiai műtétek utókezelései

Ellenjavallatok:
-Fertőző betegségek
-Rosszindulatú daganatok
-Trombózis
-Szívbillentyű szűkület miatt fennálló keringési zavarok
-Súlyos keringési elégtelenség
-Leukémia
-Súlyos vérszegénység és vérzékenységi állapotok
-Túlzott pajzsmirigy-működés
-Tüdőasztma

Ókori ötlet modern kivitelben

Kis túlzással akár azt is mondhatnánk, hogy a wellnesst már a kétezer éve itt állomásozó rómaiak meghonosították, hiszen fürdőikben lazították ki a csatatéren vagy gyakorlatozás közben megfáradt izmaikat.A törökök a gőzfürdőben tették ugyanezt, később pedig felfedeztük a hazai gyógyvizeink adottságait. Sorra épültek ki fürdőink, amelyek jótékony, gyógyhatásu vizeiknek köszönhetöen hamarosan világhírnévre tettek szert.

Ám a termálvíznek nem csupán gyógyító, hanem betegség-megelőző, illetve általános relaxáló szerepe is van. (Azt viszont nem árt tudni, hogy a gyógyvíz jelentős, de nem elengedhetetlen feltétele a wellness szolgáltatásoknak.)

Ma már több hévízi gyógyszálloda kínál ilyen jellegű kikapcsolódást illetve bővítette ebbe az irányba szolgáltatásait.

Egy wellness -vakáció után mindenki fittebbnek és fiatalabbnak érzi magát, de azért ne feledjük , hogy a hosszú távú eredményhez nem elegendő néhány nap kikapcsolódás. A folyamatos wellness életérzéshez mindenképpen életmódváltoztatásra is szükség van,amely a rendszeres testmozgáson, az egészséges táplálkozáson valamint szervezetünk természetes reakcióinak megfigyelésén alapul. Amennyiben szeretné megtapasztalni mindezt, ajánlataink között kedvére válogathat Hévíz remek szállodái között.

Kellemes életérzést!

Hévíz képekben

Hévíz ősszel

Hévíz télen